2015-dál

2015 Cesta tam… bude i zpátky?

Zavítal mezi nás takový drobný, nenápadný, … hobit a byl bos, holomek jeden! Zve nás k sobě do Hobitína, vydáme se s ním? Nezešedivíme nudou? Nebo to bude krajně nebezpečné? To by bylo vážně na pytlík! :)

Krátce po příchodu Bilba se objevuje Drakea (specialistka na draky) a provádí nás přes nebezpečné Tiské skály. Vše jsme přežili, našli jsme i dračí slzy, které se nám budou v budoucnu hodit.

Na přelomu roku jsme navštívili Hobití dílničku a vyrážíme dál „Od rovníku k pólům“ v pražské Zoologické zahradě, kde jsme měli celý svět doslova na dlani. Ovšem začínají se stahovat mračna a vše začíná požírat temnota z dávných dob antických. Přes zakalenou vodu a černé kosti jsme nakonec vše zvládli a letní tábor Tirion dopadl nad očekávání. Přivezli jsme si i spoustu zlata.

V průběhu roku nám do řad vedoucích a rádců přibyla Nathalie „Naty“ Ridgillová.

2016 Zase na vodě

Oslovuje nás John „Vlnolam“ Taylor s nějakou prácičkou na moři. Neváháme a pouštíme se do toho. Jako nezkušení námořníci procházíme řadou výcviků a trénujeme na velkou plavbu.

Pod vedením Vlnolama se vydáváme objevit nepoznané – Ostrov Arawak, výchozí bod naší trasy a jediné známe místo na mapě. Nejdříve opravíme loď, ušijeme plachty a hurá na další ostrovy. Cestou objevujeme zápisky starého námořníka, kterému patřila mapa plná ostrovů. Vše zapadá, kroniky, které jsme nacházeli během plavby najednou dávají smysl a ani se nenadějeme a už kopeme poklad…

Do řad rádců jsme na konci letního tábora uvítali Markétu „Maki“ Hejralovou, sestru Radka a Jirky Nečáskových. Doufejme, že také zanechá pořádnou „Tlapu“, jako její bratři.

2017 Inzerát

Už nevíme coby, tak se přihlašujeme na výzkumnou expedici pod vedením Archeologického ústavu. První kontrolní akce se koná v Radotíně. Hned u autobusu nás vítá asistentka ředitele Míša „Anežka“ Válková a nechává nás vyplnit dotazníky. Je to fuška; jaké máme fobie, kolik archeologických nálezů máme za sebou apod. Po přidělení kartičky archeologa se vydáváme do skal. Cílem je najít trilobita. Podařilo se – jsme přijati!

Nebude to ale úplně tak pohodová archeologická piplačka. Musíme zjistit, kdo ukradl sošku na světové výstavě. Zlodějovi jsme na stopě a budeme u předání peněz... Máme ho! Ale počkat, náš zloděj je ženská!! Dostáváme odměnu a zaslouženě si užíváme.

Osvědčili jsme se a ředitel institutu nás přizval k jedné unikátní akci; objevili starou nefunkční portálovou bránu. To je něco pro nás! Natěšení odjíždíme poznat nepoznané. Naše zvědavost nezná hranic a tak procházíme bránou a objevujeme se v úplně jiném světě, kde nám dočasné útočiště poskytuje Ztracené město. Problém je, že neznáme cestu zpět – nevíme adresu planety Země. Naštěstí Jirku před portálem trkl jakýsi seznam a vzal ho s sebou. Je to seznam adres na jednotlivé planety a my pátráme, která adresa je ta správná. Vše dobře dopadlo a vracíme se zpátky na Zemi. Všude dobře, ale na Zemi nejlíp!

Řady rádců rozšířila Emma „Polly“ Fousková a společně s Maki a Naty jsou našimi pevnými oporami.

V dubnu 2017 spouštíme nové webové stránky oddílu: www.oddildinosaurus.cz

2018 Její královská milost

Přichází výzva ke sčítání lidu. Nedostavil se královský šašek a dvorní dáma, jinak tu byli všichni. Král s královnou nás přišli také pozdravit. Jen královna byla znepokojena, že se jí dvorní dáma nevrátila z cest. Neváháme a vydáváme se dvorní dámu hledat. Jak jsme později zjistili, byla to oblíbená dvorní dáma i pana krále a s její záchranou nás předběhl. Království rozkrádá králův bratr-dvojče Henryk.

Řady rádců rozšířila Alexandra „Saša“ Falvey, máme tedy pevnou základnu a vyrážíme na Tvrz Branšov najít ztracený poklad, který tam byl ukryt během velké bitvy, jak dokládají kroniky. Na Tvrzi se potkáváme s Terkou (Teri), která s námi ochotně žije celý týden na Tvrzi, ale pak se nám pokusila otrávit krále… Čarodějnice jedna! Král naštěstí duchapřítomností své chotě vše přežil. A my konečně mohli dál pátrat po pokladu.

Na jaře malí i velcí Dinosauři mohou obléknout krásná nová oddílová trička s výšivkou.

2019 Zčista třista

Velkolepé oslavy jubilejní 300. výpravy jsou v plném proudu odjíždíme na čtyři dny do Liberce, kde se setkávají zakladatelé s novými i stávajícími členy. Vše oslavujeme dortem a velkým promítáním starých fotek.

Zbytek roku se nese v duchu co nejvíce si užívat, proto nejprve jedeme pomáhat Rudolfovi II. na jeho alchymistický dvůr, následně se stáváme detektivy, na chvíli se vžijeme do kůže dávných Keltů a pak zavětříme na Divoký západ. Na kterém nakonec zůstáváme a ve městě Golden Brook celé léto rýžujeme zlato. Potýkali jsme se Dodgem, který nám vykradl banku. Následně jsme se přestěhovali do Zlatodolů, kde nám bylo dobře.

Do řad rádců jsme přibrali Aničku „Áňu“ Sýkorovou a Cyrila Falvey. Hodně nám během posledních pár měsíců pomáhá i Jiří „Dodge / Fufek“ Novák.

Tábořiště na Branišově bráníme vlastním tělem, držíme se tam zuby nehty. Letos nás však vyhnala honitba o tři dny dříve z tábořiště, tak jsme tábor ukončili u Vlasýka v Neznašově.

2020 V sadech pětatřicátníků

Oslava 35. narozenin je v plném proudu, vše se ladí k dokonalosti. Letos nás školním rokem provede Moudrý klobouk a uvidíme, zda opět zvítězí Nebelvír.